Rejtélyes, hogy ezek megtörténhetnek!

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
Az évszázad tömeggyilkossága!

By Administrator, on 11-09-2011 19:17

Views : 754

Published in : Amikre nincs magyarázat, Összeesküvéselméletek

2001 szeptember 11-én reggel, közel 20 perces időkülönbséggel két Boeing repülőgép nekirepült New York-ban a WTC két felhőkarcolójának! Így kezdődött...


 

Aztán még két gépet eltérítettek a délelőtt folyamán... Az ötlet kiagyalója, majd az akció tervezője és irányítója az al-Kaida terrorszervezet feje, Oszama bin Laden volt. Amerika s ezzel természetesen(!?) az egész világ első számú közellensége! - szól a hivatalos verzió.

A kérdés, hogy mi az amit nem lehet elintézni pénzzel? Mondhatnánk: mindent. És fordítva? Mi az, amit ne tennének meg bizonyos emberek a pénzért? Mondhatnánk: mindent! És ez igaz is! 2001 szeptember 11-én is ez volt a kiindulópont: A pénz! No és egy kis vallás, meg egy csöppnyi politika... és pénz, pénz, pénz!


Kifejezett barátja vagyok az összeesküvés-elméleteknek úgy általában. Ez messze nem jelenti azt, hogy vakon, minden alap nélkül vagyok képes hinni gyanús, nevetséges ügyekben. Szó sincs róla. De nézzünk körül! Azt senki sem hiheti, hogy a világ úgy működik, ahogy láttatják velünk. Sokkalta gonoszabb, szövevényesebb és főleg kisebb, mint amilyennek egy felületes, s leginkább "szkeptikus néző" számára tűnik! Nem is tudjuk sokszor, milyen igazat szólunk, ahogy minduntalan megállapítjuk nagy bölcsen: milyen kicsi a világ! Igen, kicsinek kell lennie, ha ilyen kevés ember tartja, tarthatja a kezében. És mennyire jól szervezetten, és rémisztően nagy hatalommal bírnak! De az emberi tudat sok mindent elbír, pláne úgy, hogy homokba dugja a fejét vagy kitalál valamilyen meseszerű történetet, esetleg tabukat állít fel, netán szégyenérzetet keltetnek benne jogos gondolatai megfogalmazódásakor, a szomorú valóság elviselhetőségének érdekében. De sokszor még ez sem kell, vannak más módszerek a tömegek számára. Hányszor hallottuk akár bölcsességnek, akár viccesnek álcázva azt az aranyigazságot, hogy bizony az élet komoly dolgaiban nincs igazság! És ha sokszor mondják, akkor sokszor halljuk, ezáltal elhisszük, elfogadjuk; ennek így kell lennie, ez a természetes! Nevetséges jogokkal, szolidaritással, szakszervezetekkel, egyenjogúsággal, igazságszolgáltatással, toleranciával, vallásokkal-szektákkal és még sorolhatnánk végeláthatatlanul azt a sok mindent, amikkel agyakat-gondolatokat, lendületeket és igazságérzeteket kötnek le.


Mindent, amit általánosságban az összeesküvés-elméletek sorába állít a köz (állíttatnak velük!), egyenlő a nevetség tárgyával. "Te még hiszel a mesékben?" - néznek egy lenéző mosollyal a homokból előhúzott fejű emberekre azok. akik képtelenek észrevenni, meglátni bizonyos összefüggéseket bizonyos események mögött. És ez, a gyerekessé, nevetségessé tevés kiváló fegyvernek bizonyul, tíz emberből legalább nyolcnál beválik. Sokan már saját maguk előtt szégyellik az ezen kategóriába "tartozó" esetekbe akár csak belegondolni is. Ezt elősegítendő, egyszerűen "központilag" gyártják az összeesküvés-elméleteket. Hol jobbat, hol kevésbé jót, de nem is ez a szempont, nem a minőség, hanem itt aztán tényleg a mennyiség a fontos.


Tehát ez látszik a legjobb fegyvernek a gyanús elméletekkel szemben. Nem is kell foglalkozniuk a felvetett kérdésekkel, mintha nem is léteznének. Nagyon ritkán találkozunk hivatalos válaszokkal olyan kérdésekre, amiket civilek tettek fel később, miután már jobb rálátásuk lett az eseményekre. Bolond összeesküvés rajongók... Általában -ahogy jelen esetben is történt- lefolytatnak egy (amolyan belső, saját emberekkel végeztetett) vizsgálatot, és az ügy megválaszoltnak tekintendő. Az már nem érdekel "senkit", ha a vizsgálati eredmények sokak logikáját nem elégíti ki, vagy a birtokukba jutott információkkal nem tudják összeegyeztetni. "A VIZSGÁLAT LEZÁRULT, FELEJTSÜK EL!"


Na de tíz évvel a történtek után itt nálunk, a világ másik felén is a lehetetlen, egy óvodás által is nevetségesnek ítélhető verziót szajkózzák, az számomra érthetetlen és rejtélyes! A teljes magyar írott és elektronikus sajtó beállt a sorba, és messze rangon alulinak érezhette, hogy egy kicsit is belegondoljon, vagy csak egy pillantást vegyen a belegondolók "nyomozati anyagába". Ez őrület és elkeserítő birkaszellem: a nagyobb, hangosabb megkérdőjelezhetetlensége!


Azért álljon itt két név a tisztelet és pontosság kedvéért: Szaniszló Ferenc, aki az ECHO tv Világpanoráma c. műsorában többször is megtett mindent, hogy felvilágosítsa a magyar nézőket a tragédia körül kialakult homályról (az Echo tv nem, csak Szaniszló!!!), valamint a Barikád c. hetilap, amely most, az évforduló hetében egy remek, és igaz összeállítást jelentetett meg a tömeggyilkosságról!

Last update: 11-09-2011 19:53

Felhasználók hozzászólása A cikk elérése egy weboldal számára Kedvenc Nyomtatás Küldés emailen Mentés, mint 'del.icio.us's Kapcsolódó cikkek Olvass tovább

PDF
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Csinálj úgy, mint egy újságíró!

Névnap

Ma 2017. december 12., kedd, Gabriella napja van. Holnap Luca és Otília napja lesz.

Fórumok

Bejelentkezés

Szavazó 3

Mennek börtönbe az előző kormány vezetői?
 

Szavazó 2

Legyen-e Állatrendőrség Magyarországon?
 

Szavazó

Melyik a legröhejesebb vénember?
 

Fortweb

Hirdetés

Random fotők


Keress az oldalon!

Jelenlévők

Oldalainkat 27 vendég böngészi

Statisztika

Tagok : 804
Tartalom : 35
Tartalom találatai : 24419